ipt

Katie Melua - When You Taught Me How To Dance.



Lyrics | Katie Melua - When You Taught Me How To Dance lyrics



Radical Face - Welcome home.

Radical Face
Welcome Home

Sleep don't visit, so I choke on sun
And the days blur into one
And the backs of my eyes hum with things I've never done

Sheets are swaying from an old clothesline
Like a row of captured ghosts over old dead grass
Was never much but we made the most
Welcome home

Ships are launching from my chest
Some have names but most do not
If you find one, please let me know what piece I've lost

Heal the scars from off my back
I don't need them anymore
You can throw them out or keep them in your mason jars
I've come home

All my nightmares escaped my head
Bar the door, please don't let them in
You were never supposed to leave
Now my head's splitting at the seams
And I don't know if I can

Here, beneath my lungs, I feel your thumbs press into my skin again



Anime-kväll.

Då är det dags för en anime-kväll! Så här går det till:
Var och en väljer vars fyra serier som man sen ser tre avsnitt var av. När man gått genom alla serierna enas man om en av serierna som man vill se vidare på.
Emil fick ett litet undantag dock. Han har inte sett särskilt många anime-serier så han fick välja två filmer istället.
Precis som med film-kvällen är det tärningen som avgör vem som ska börja.

Här kommer serierna tillsammans med en liten och snabb förklaring om dom (länkarna är satta i seriens titel och öppnas i ett nytt fönster)!


Code Geass (2006)

Efter att britterna invaderade Japan byttes landets namn ut till "Area 11". Då en del lärt sig acceptera detta finns det en skara "terrorister" som slåss för att åter igen bli japaner istället för elvor. I ett av slagen mellan britterna och terroristerna hamnar Lelouch, en ung student, i mitten.
I stunden mellan liv och död erbjuder en ung flicka Lelouch sina krafter och han accepterar dom. Med en hunger för hämnd börjar Lelouch planera britternas undergång.



Ghost In The Shell (1995)

Berättelsen talar om för oss hur det kan te sig i framtiden när hjärnor kan bli programmerade och robotar kan skapas för alla tänkbara ändamål. Vad innebär det att vara levande, och hur vet man att någonting verkligen lever och har ett medvetande?



Elfen Lied (2004)

Diclonius, en muterad tvåhornad art av släktet Homo Sapiens är på väg att utvecklas. Nu är flera forskare rädda för att dicloniussläktet ska utplåna människan i sin iver att bli den överlägsna arten. På grund av detta tillfångatas de och förs till ett laboratorium någonstans utanför den japanska kusten för säker förvaring och smärtsamma experiment.

En av de mest våldsamma diclonii är Lucy. Hon lyckas fly från laboratoriet men träffas av ett skott i sista sekunden. När hon spolas upp på en strand gör hon det som personen Nyuu. När hon vaknar upp träffar hon kusinerna Kouta och Yuka som genast hjälper henne. Men kommer dom fortfarande vara så villiga att skydda henne från världens faror när dom får veta hennes sanna jag?



Ghost In The Shell 2 - Innocence (2004)

Den kraftigt cyborgade polisen Batou har just fått en ny partner, nästintill mänskliga Togusa, efter att hans förra partner, major Motoko Kusanagi försvunnit. Tillsammans har dom i uppgift att undersöka en rad mord utförda av så kallade "sexaroids" - kvinnliga robotar skapade för sex.



Yami to Boushi to Hon no Tabibito (2003)

Hatsuki är en high school-elev som lever ensam tillsammans med sin klasskamrat, Hatsumi, som hon är förälskad i. När Hatsumi fyller 16 omringas hon plötsligt av ett grönt sken och försvinner spårlöst framför Hatsukis ögon. Strax därefter introduceras Ken-chan, en liten, fet bebis-kyckling som kan tala. Med Ken-chans hjälp förs Hatsuki till en plats vid namn "the Great Library", en otrolig plats där världar förvaras i böcker. Hatsumi fanns där dock inte, så Hatsukis letande efter sin stora kärlek fortsätter och hon får fara från bok till bok i jakten.



Cromartie High School (2003)

Takashi Kamiyama har just bytt till Cromartie High, en skola för värstingar. Kamiyama tycks vara den ända på skolan som inte är en värsting, så logiskt sett måste han ju vara den tuffaste i sin klass (logiska förklaringen: bara en riktigt tuff kanin skulle lägga sig bland lejon). Och där börjar denna parodi på varenda tuffing-anime som någonsin skapats, och på sådana som inte ens finns.

Och bäst av allt; Freddie Mercury är med i den!




Filmkväll.

Då var det dags för den andra filmkvällen, denna gång med temat sci-fi! Så här går det till:
Vi väljer vars två filmer, sen slår vi tärning om vem som får välja först. Högst tal vinner. Oavsett om man vill eller ej måste man se filmen som personen har valt.
Här kommer filmerna från denna gång, samt en liten och snabb recension av dom (länkarna är satta i filmtiteln och öppnas i ett nytt fönster)!

Serenity (2005)

Rymndskeppet Serenity försöker undvika en lönnmördare som försöker fånga en av dess mannar.

Jag har sett delar av den förr så jag var inte förvånad över vad som skulle komma. Det är en helt okej film som går att se utan att först ha sett serien den är baserad på (Firefly). Karaktärerna är underhållande och simpla, något skådespelarna lyckas bra med. Det är en hel del budget-skådespelare med, men dom lyckas med det jobb dom fått. Effekterna är inte dom bästa man sett, men man kan inte förvänta sig något annat av en låg budget-film.

Den är inte dålig, den tjänar sitt syfte i att underhålla med sina simpla skämt och inte alltför tunga berättelse. Men det är inte en film jag kommer sätta mig ner och titta på igen.

 

The terminator (1984)

En cyborg från framtiden skickas bak i tiden för att mörda Sara Conner. Ett snabbt och lätt jobb, om inte soldaten Kyle Reese också rest i tiden för att stoppa honom.

Jag ska försöka vara snäll. Jag kan förstå varför denna film blivit så populär. Det är en spännande story, Arnold Schwarzenegger gör ett utmärkt jobb som robot och effekterna är bra för sin tid.
Med det sagt går jag nu över till mina egna åsikter om filmen. Den är dålig. Kort sagt. Jag har alltid haft svårt Arnold. Jag anser inte att han kan skådespela utan går bara runt och spänner sina muskler (som en del andra skådespelare med liknande kropp...). Dom andra skådespelarna var inte särskilt imponerande och storyn faller mig inte alls i smaken.

 

Pitch Black (2000)

Efter att ha kraschat på en planet försöker överlevarna hitta en väg därifrån. Bland dom är en mördare som lyckats smita. Men när en solförmörkelse på obestämd tid startar upptäcker passagerarna att det finns värre saker än en mördare i mörkret.

Gammal favorit. Det är en spännande story med mycket fart och spänning. Skådespelarna kanske inte är dom bästa i Hollywood, men dom lyckas bra med sina roller. Jag har alltid haft svårt för Vin Diesel, men i rollen som Riddick gör han väldigt bra ifrån sig. Jag kan inte tänka mig någon som skulle kunna ersätta honom.
Jag gillar hur man inte får veta särskilt mycket, samtidigt som dom inte försöker dölja något.

 

Push (2009)

Bleeders, watchers, sniffers, pushers... listan är lång över dom olika förmågorna en del människor besitter. Människan har i åratal försökt hitta ett medel som kan förstärka dessa krafter och skapa det ultimata vapnet. Problemet är att medlet fortsätter ta död på testpersonerna.
Till slut hittar dom ett medel som fungerar, men det blir stulet. Organisationen vid namn Division tvingas skicka ut sina agenter på jakt efter medlet.

För mig skulle jag klassa den här filmen som en korsning mellan Wanted och Jumper. Vi har övernaturliga krafter, vi har att dessa jagar varandra och vi har en svart man som jagar en kille med en av dessa krafter. Nästan som om filmskaparna sett dessa två andra filmer och plockat ut det han gillade för att sedan skapa en film som är bättre än dom båda. Där är många ansikten man känner igen, men Dakota Fanning är det ända riktigt stora namnet. Effekterna är välgjorda, storyn är fräck och skådespelarna gör bra ifrån sig. Förutom vissa dryga scener som känns som om dom är skapta för att förlänga filmen i minuter istället för innehåll, så håller filmen ett bra och fast tempo!

 

Terminator 2 (1991)

Efter att ha misslyckats med att mörda Sara Conner skickas en cyborg tillbaks i tiden igen för att mörda hennes son, det stora hotet mot robotarna värld. Den terminator som tidigare skickats för att mörda Sara har skickats igen, denna gången för att skydde John Conner från den nya, mer avancerade cyborgen.

Är det helt oväntat om jag säger att jag inte gillade den här filmen heller? Men återigen kan jag uppskatta den utanför min egen åsikt. Den är dessutom bättre än ettan både med specialeffekterna och skådespelarna. Storyn är också snäppet bättre.
Men jag kan inte påstå att jag gillade den och jag kommer inte sätta mig ner och se den igen. Till viss del på grund av Arnold, och till en stor del på grund av att den verkligen inte faller mig i smaken. Det är helt enkelt inte min typ av film.

 

Chronicles of Riddick (2004)

I fem år har Riddick varit på flykt men nu tvingas han återigen förena sig med civilisationen. Han beger sig till planeten Helion Prime på jakt efter två bekanta han räddade fem år tidigare. Vad han dock missat under sin tid under jorden är att världar har försvunnit, utplånats, av den ständigt ökande makten vid namn necromonger. Med fiender från alla håll måste Riddick ta sig till det värsta fängelset i hela universum på jakt efter en gammal vän - Crematoria.

Till skillnad från sin föregångare är Chronicles of Riddick mer av en action-film än en sci-fi. Den har ett snabbt och skakigt tempo i samband med överdrivet mycket information. Ettan lämnade mycket osagt och klarade sig bra, tvåan säger allt om det så är viktigt eller ej - och misslyckas.

Är man sugen på meningslöst våld att slappa till då man inte behöver tänka utan bara lyssna på checka repliker så är denna film perfekt. Vill du däremot ha lite mer tyngd och spänning så är Pitch Black ett bättre val.
Jag gillar båda, men den här uppföljaren kan knappast mäta sig med sin pappa Pitch.

 


 


Uppgift: Utställning.

Då var det dags för den sista uppgiften i skolan - utställning. Vi blev ombedda att välja ut 2-3 av våra målningar att skicka in som kommer vara med i en utställning. Det är inte säkert att alla tavlor kommer med dock.

Dessa valde jag:



Angelina Jolie.





Emil T.





Green.




Uppgift: Expressionism - Porträtt 02.

Det andra porträttet. Det är av Angelina Jolie, även om det inte syns. Jag försöker få fram en mjuk, lugn känsla. Fridfullt och sensuellt. Förhoppningsvis kommer det fram.
Jag gillar hur anonym den är, något jag finner passande då hon är klädd i enbart ett lakan. Ett vitt sådant som representerar oskyldighet, kyskhet.



Steg 1 - Skiss


Underlag: 24 x 30 cm, förspänd duk
Penslar: -
Ritmatrial: Stiftpenna, 0.5
Musik: Tiger Army, Alter Bridge, Die Prinzen, Radical Face, Flobots
Övrigt material:



Steg 2 - Huden

Underlag: 24 x 30 cm, förspänd duk
Penslar: Round, strl 4
Ritmatrial: Oljefärg; Lamp black
Musik: Alter Bridge, Radical Face, Axis of Awesome, Crowded House
Övrigt material: Kallpressad linolja, förtunning och palettkniv



Steg 3 - Skugga och ljus

Underlag: 24 x 30 cm, förspänd duk
Penslar: Round, strl 4
Ritmatrial: Oljefärg; Lamp black, Soft mixing white
Musik: Paul Young, Alter Bridge, Tiger Army
Övrigt material: Kallpressad linolja, förtunning och palettkniv, skursvamp



Slutresultat



Uppgift: Expressionism - Porträtt 01.

Sista delen av detta block är porträtt i expressionismens stil. Med just detta porträtt använder jag mig av min lillebror och jag tar bara en viss del av expressionismen. Om man tittar på konstnärernas tavlor från denna tid så är personerna oftast förvridna. Jag använder inte mig av det utan tar istället färgerna. Svart och grått förknippas oftast med sorg, något jag tycker passar bra ihop med hans ansiktuttryck. Blått ger en känsla av kyla, något som även det passar in med den känsla jag försöker skapa. Jag vill även mörka ner bilden och förvränga verkligheten lite med hjälp av dem förmörkade områdena och bristen på detaljer. Något jag även förknippar med expressionismen. Simpelt men känslorikt.

Förhoppningsvis hinner jag göra mer än en, men eftersom det är olja jag använder så kan det bli ont om tid för det, något jag redan har tack vare privata ting. Men vi får hoppas!



Steg 1 - Skiss

Underlag: 24 x 30 cm, förspänd duk
Penslar: -
Ritmatrial: Stiftpenna, 0.5
Musik: -
Övrigt material: -

 


Steg 2 - Hudfärg (ej glittrig, det är blixtens fel)

Underlag: 24 x 30 cm, förspänd duk
Penslar: 4 Round, 10 Flat
Ritmatrial: Cobalt Blue Hue, Soft mixing white, Lamp Black
Musik: Fairy Tale Soundtrack
Övrigt material: Vinyl handskar (engångs), förtunning, kallpressad linolja



Steg 3 - Skugga

Underlag: 24 x 30 cm, förspänd duk
Penslar: 4 Round, 10 Flat, skursvamp
Ritmatrial: Lamp Black
Musik: Alkaline Trio, Die Prinzen, Kotiteollisuus, The Kristet Utseende, Hoshi no Waltz, Troy Duffy, Deine Lakaien
Övrigt material: Vinyl handskar (engångs), förtunning, kallpressad linolja, palettkniv

 


Steg 4 - Ljus och bakgrund

Underlag: 24 x 30 cm, förspänd duk
Penslar: 4 Round, skursvamp
Ritmatrial: Lamp Black, Cobalt Blue Hue, Soft mixing white
Musik: Social Distortion, Tiger Army, Michael Nyman, E nomine, Phantom of the Opera
Övrigt material: Vinyl handskar (engångs), förtunning, kallpressad linolja, palettkniv

 


Slutresultat

 




Förändring.

Det finns nu två nya saker på bloggen. Första är att jag lagt till en ny kategori bland informationen jag ger under varje bild, denna heter "Övrigt material" och kommer stanna permanent.
Den andra förändringen är att jag hädanefter kommer länka till musiken jag lyssnar på. Länken leder till Youtube och öppnas i ett nytt fönster. Detta är för den som är intresserad av att höra vad jag lyssnar på på ett snabbare och lättare sätt. Jag länkar inte till varenda en av låtarna, men en till varje band som spelats upp.



Uppgift: Expressionism - Tavla 02.

Underlag: Akryl-block: 300 g/m2 (140 lbs), 24x32 cm, (9 s/8" x 12 1/2")
Penslar: -
Ritmatrial: Stiftpenna, 0.5 mm
Musik: Alter Bridge, Kerli, Tiger Army, Zombie Ghost Train




RSS 2.0