ipt

Skoluppgifterna borttagna.

Jag har nu valt att ta bort uppgifterna jag tidigare lagt upp från min skolgång. Detta är dels på grund av tidigare nämnda plagieringen och dels för att frågorna är upphovsrättsskyddade av skolan. Det blev helt enkelt för mycket jobb och problem så jag valde att ta den lätta vägen och ta bort alltihop.

Allt är dock inte borta. Många av texterna jag skrev, under till exempel Litterär Gestaltning, blev jag väldigt nöjd med och vill därför inte ta bort det. Likaså en del arbeten från Psykologi A där jag presenterar en del stora namn från området. Uppgifterna i sig är borttagna på grund av upphovsrätten men det jag själv skrivit finns kvar och har förflyttats till kategorin "Texter".

Varningen om plagiat gäller dock fortfarande! Plagiat är och kommer alltid förbli förbjudet, särskilt inom skolgång och jag avråder elever från att kopiera mina texter. Dessutom kan man inte använda min blogg som en källa då den inte uppfyller kraven. Informationen i en del texter är en bearbetning från olika källor, som jag inte angivit, och därmed kan man inte förvänta sig att bli godkänd i en uppgift ifall man använder min blogg som källhänvisning.

Man kan fortfarande maila mig ifall man känner att man är osäker inför sitt muntliga förhör. Jag kommer inte avslöja vilka frågor som kan eller inte kan dyka upp under förhöret och jag kommer inte berätta vilka frågor jag fick inom olika kurser. Vad jag kan göra däremot är att ge förslag på bra studietekniker för hur man bäst förbereder sig innan förhöret, samt agera som stöd om man behöver det.

Det är tråkigt att det blev som det blev, men i grunden är det nog för det bästa. Om inte annat kommer mitt samvete lättas upp en del, nu när jag vet att risken för att min blogg missbrukas är mindre.




Varning: Plagiat!

Jag har nyss blivit informerad av min ena lärare på Hermods att en del av besökarna på den här bloggen rakt av kopierar mina inlägg för sina uppgifter. Detta är inte okej! Den här bloggen är till för att inspirera andra elever och i vissa fall hjälpa till att förstå uppgifterna.

Det är förbjudet att plagiera andras uppgifter och det resulterar i IG på ens inlämnade arbete. Hermods känner till den här bloggen och jag råder alla besökare att genast upphöra detta upprörande beteende. Om jag hör att fler kopierar det jag laddat upp på den här bloggen så kommer inläggen raderas.

Jag uppmanar alla lärare som upptäcker att någon kopierat från den här bloggen att kontakta mig via mail. Om det sker kommer den delen av bloggen att upphöra att existera. Så snälla meddela mig ifall fler plagiat skett. Det var absolut inte min mening att min blogg skulle missbrukas på detta vis!




RSS 2.0