ipt

Golden Globes Awards 2011.

Återigen är jag efter med att kritisera kläderna från ett röda mattan-event. Men som senast; bättre sent än aldrig!


Amy Adams i en klänning av Marchesa.
Ljuvlig klänning som klär henne perfekt. Den är alldeles lagom detaljerad och her henne en vacker kroppsform. Enda tråkiga är hennes hår. En sådan klänning bör matchas med ett stort och elegant hår.





Angelina Jolie i en klänning av Atelier Versace.
Jag brukar alltid gilla Angelina Jolie och hennes klädval, men denna gång sviker hon. Det ser ut som något hon grävt fram i sin mormors kista på vinden...





Anne Hathaway i en klänning av Armani Prive.
Det enda positiva jag kan säga om denna klänning är att den ger hennes kropp en otroligt sexig figur. Resten jag har att säger är inte smickrande...





Carrie Underwood i en klänning av Badgley Mischka.
Jag kan tänka mig att den här klänningen hade sett bra ut på någon annan, men på Underwood är den bara fel. Hennes kropp är inte gjord för den typen av klänningen.





Catherine Zeta-Jones i en klänning av Monique Lhuillier.
Zeta-Jones är lika elegant som alltid. Klänningen har ett gammalt och klassiskt stuk över sig och ger hennes kropp den forna charm som länge glömts bort. Håret i samband med de få accessoarerna fungerar som en dröm tillsammans med klänningen.






Christina Aguilera i en klänning av Zuhair Murad.
Som alltid har Aguilera en frisyr som passar som en fläskläpp. Men klänningen är en besvikelse. Jag gillar materialet och dess mönster, men utföringen är fel. Aguilera gör här samma misstag som Lopez. Hon har redan stora höfter, då bör man inte ha ett plagg som förstorar dem än mer.






Christina Hendricks i en klänning av Romona Keveza.
Denna klänning må framhäva hennes kropps konturer men ack vad den inte är fager för ögat! Den stora kragen döljer halsen, vilket aldrig är bra, och det ser ut som om brösten är vaddar fastsydda i tyger snarare än en del av henne. Det är dessutom för mycket rött. Det vore smartare att välja en kompleterande färg än en som förstärker den färg hennes hår redan är...






Claire Danes i en klänning av Calvin Klein.
Denna klänning hade kanske fungerar i en annan färg och med en passande, genomskinlig sjal. Men just här är den ingen höjdare. Den hjälper dessutom till att göra hennes kropp smalare, vilket i sin tur förstorar hennes huvud till onaturlig storlek...






Elisabeth Moss i en klänning av Donna Karan.
Om jag ens behöver förklara vad som är fel på den här klänningen så har du som läsare absolut ingen smak. För mig är det glasklart varför denna borde brännas.






Emma Stone i en klänning av Calvin Klein.
En otroligt tråkig klänning. Färgen är gräslig, utförandet passar bättre till en middag på en restaurang än på röda mattan och Stone skriker inte självförtroende i den.






Eva Longoria i en klänning av Zac Posen.
Väldigt elegant klänning. Den ger henne en vacker kroppsform och frisyren passar perfekt till klädnaden.






Gabourey Sidibe i en klänning av Marc Bouwer.
Denna klänning förtjänar bara två ord till beskrivning: BRÄNN DEN!






Hailee Steinfeld i en klänning av Prabal Gurung.
Ljuvlig klänning på en ljuvlig flicka. Den passar henne perfekt. Den försöker inte få henne att verka äldre än hon är och inte heller peka ut henne som ett barn. Perfekt val (om vi bortser från den gräsliga väskan!)






Heidi Klum i en klänning av Marc Jacobs.
Klum brukar vara känd för att ha utmärkt smak och alltid se så bra ut som möjligt. Men denna gång gick något snett. Denna bohemiskt inspirerade skapelse är bara fel på alla sätt och vis; färgvalen, utförandet - allt. Usch säger jag bara!






Helen Mirren i en klänning av Badgley Mischka Couture.
En elegant klänning som passar hennes klass och ålder utmärkt. Den påminner om dem gamla klassiska klänningarna men med ett lite modernt stråk i sig. väldigt bra val!






Helena Bonham Carter i en klänning av Vivienne Westwood.
Detta är lite mer av vad jag skulle förvänta mig av Bonham Carter. Gräslig över alla gränser - men det är banne mig hennes still till pricken! Vad jag inte kan riktigt förstå är hur en stor designer som Westwood skapat den. Det ser mer ut som om Bonham Carter varit full en kväll framför symaskinen och förstört några plagg i ett försök att skapa något.






Jane Krakowski i en klänning av Badgley Mischka couture.
En elegannt klänning som klär henne väl. Dock har jag fortfarande lite svårt för klänningar som försöker dölja en gravid mage. Jag finner graviditet som något fint som inte borde försöka döljas utan snarare framhäva. Men klänningen är fin i alla fall.






January Jones i en klänning av Versace.
Hemskaste klänningen än så länge! Den är hemskt utförd, färgvalet är gräsligt och hennes bröst ser otroligt missbildade ut! Det enda bra med henne är hennes frisyr...






Jayma Mays i en klänning av Alberta Ferretti.
Jag vet inte ens var jag ska börja. Där är så mycket fel med både henne och hennes klänning. Nej, jag kan inte ens försöka finna ord till att beskriva det jag känner...






Jennifer Lopez i en klänning av Zuhair Murad.
Jag vet inte vad Lopez tänkte, men rätt var det inte iaf. Alla vet att hon har en hel del "junk in her trunk" om man säger som så. Så varför i hela fridens namn väljer man en klänning som förstorar hennes höfter än mer?! Rent ut sagt värdelöst klädval.






Jennifer Love Hewitt i en klänning av Romona Keveza.
Denna klänning har så otroligt många fel så jag tänker inte ens börja ägna tid att beskriva det med ord. Jag låter bilden tala för sig självt.






Julia Stiles i en klänning av Romona Reveza.
En vacker, elegant klänning med alldeles lagom med detaljer. Men Stiles borde inte ha den på sig. Den klär inte henne för fem öre. Synd att förstöra en klänning genom att ge den till henne.






Julianna Margulies i en klänning av YSL.
Tja, var ska jag börja? Hennes posering är värdelös, likaså hennes frisyr och hela klänningen är bara fel.






Julianne Hough i en klänning av Marchesa.
Bara rent ut sagt dålig. Det verkar som om designern blivit inspirerad av Kleopatra men tagit det åt helt fel håll.






Julie Bowen i en klänning av Max Azria Atelier.
Gräslig, på alla sätt och vis. Jag har sån lust att klippa sönder den och skapa en vacker kavaj istället. Som klänning fungerar den inte i alla fall.






Kaley Cuoco i en klänning av Catherine Kidd.
Det första jag såg var byst-området och då tänkte jag "bra". Sen såg jag kjolen och tänkte "Vad fan?!", sen såg jag hur Cuoco bar plagget och tänkte "nej, nej, nej...".






Keira Sedgewick i en klänning av Emilio Pucci.
Gräslig klänning. Färgen är bara fel, utförandet passar inte hennes kropp och en kvinna med så mycket slapp hud under armen borde aldrig lyfta den från sin sida. Fel, fel, fel.






Kelly Osbourne i en klänning av Zac Posen.
En skräcködla i en horribel skapelse. Den är gräslig på så många sätt och vis så hälften kunde varit nock, och att det är just Osbourne som bär den gör inte saken bättre...






Lea Michele i en klänning av Oscar de la Renta.
Detta är en utsökt klänning, lagom simpel utan att bli tråkig. Men Michele kan inte bära den. Någon borde lära henne att posera bättre och visa lite mer självkänsla på röda mattan...






Leighton Meester i en klänning av Burberry Prorsum.
Fel, fel och återigen fel. Det ser ut som en uppiffad klänning från en tid då kvinnor växte upp för att giftas bort eller arbeta på syfabriken. Där finns inget rätt med detta plagg.






Mandy Moore i en klänning av Monique Lhuillier.
En väldigt vacker klänning - förutom en sak; tyllet på slutet av klänningen. Den hade varit perfekt om den hade fortsatt i en lika slimmad form som överdelen och att det tyllet istället använts till en sjal. Förutom det är det en av dem finaste klänningarna än så länge.






Megan Fox i en klänning av Armani Prive.
Jag vet helt ärligt inte vad jag kan säga om den här klänningen mer än att den är intressant. Den är varken snygg eller ful - den är mitt där emellan.






Michelle Williams i en klänning av Valentino.
Jag kan inte låta bli att tycka att denna klänning inte passar på röda mattan. Det ser ut som en lång strandklänning och är bara fel på alla sätt och vis i detta sammanhang. Jag kan inte förstå hur Williams stylist har tänkt när han/hon valde detta plagg åt henne.






Mila Kunis i en klänning av Vera Wang.
En vacker klänning i ett ganska hemskt material. Det känns lite som om designern köpt lite för mycket tyg och inte velat slösa och därmed använt upp allt på så många sätt som möjligt... Men Kunis får en vacker kropp i den åtminstone!






Milla Jovovich i en klänning av Giorgio Armani Privé.
Dåligt val av klänning. Den ger henne en sned kropp (inte pga poseringen), den döljer den lilla byst hon har och förstorar höfterna. Absolut inte bra.






Natalie Portman i en klänning av Viktor & Rolf's.
Sluta försöka dölja din gravida mage, för bövelen! Jag ogillade starkt klänningen Portman bar på Oscarsgalan men denna är banne mig värre!






Olivia Wilde i en klänning av Marchesa.
En så otroligt vacker skapelse! Jag brukar ha svårt för flitter, speciellt i stora mängder - men på den här klänningen fungerar det utmärkt. Detta är utan tvekan min favorit, oavsett vilka klänningar som kommer härefter. Den passar Wilde perfekt och är underbart designad!






Piper Perabo i en klänning av Oliver Tolentino.
En alldeles utsökt klänning. Elegant på alla dess sett. Det enda tråkiga är att Perabo inte kan bära den.






Sandra Bullock i en klänning av Jenny Packham.
Ah, denna skatt. Denna underbara kvinna - i en så fel klänning. Det är inte så mycket klänningens utförande som är fel, den är fint designad. Men färgen är horrible. Hon borde ha något mer elegant på dig och bära den med stolthet! (men hon har aldrig sett så vacker ut som på denna bild <3)






Sarah Hyland i en klänning av Max Azria Atelier.
Vacker klänning - fel person. Detta är en klänning som hade passat bättre på till exempel Nicole Kidman eller Cate Blanchett. Hyland får bara ett gigantiskt huvud i den...






Scarlett Johansson i en klänning av Elie Saab.
Det är en elegant klänning i sig, men den är inget att hurra för. Färgen är för nära hennes egen hudton och den har på tok för mycket glitter och pärlor för sitt eget bästa. Jag gillar dock det tyll-liknande tyget i slutet av kolen och om överarmarna. Jag skulle dock vilja se henne i ett lite livligare hår, jag tror det skulle kunna ha hjälpt lite åtminstone.






Sofia Vergara i en klänning av Vera Wang.
Hemsk klänning. Färgen är helt off, utförandet ser slarvigt ut och den klär inte Vengara övht.






Tilda Swinton i en klänning av Jil Sander.
Gräslig kvinna i en gräslig... jag tror inte ens man kan kalla den för klänning. Jag kan inte hjälpa det, men när jag först tittade på bilden trodde jag det var en man...






Tina Fey i en klänning av L'Wren Scott.
Hemsk klänning som borde brännas. Det är ett hemskt material, en dålig färg och ett hemskt utförande.






Vanessa Williams i en klänning av Carmen Marc Valvo.
Fel, fel, fel, fel. Gräslig färg, gräsligt material, dålig form. Usch!





Oscarsgalan 2011.

Årets Oscarsgala har både kommit och gått. Jag är lite efter med mina kommentarer på galans klänningar, men hellre sent än aldrig! Berätta gärna vilken klänning som är din favorit, och vilken du anser borde brännas på bål!

Amy Adams i en klänning av L'Wren Scott.
Dåligt val av klänning. Den ger hennes hud en än mer blekare hy. Den passar hennes kroppsform dock men är lite tråkig för att vara på röda mattan.




Anne Hathaway i en klänning av Valentino Couture.

Den är elegant och passar hennes kropp någorlunda. Nackdelen är att hennes bröst blir nästintill icke-existerande och den skarpa röda färgen skär i ögonen.




Camila Alves i en klänning av Kaufman Franco.

Helt klart min personliga favorit. Den är elegant på ett klassiskt vis men med en modern kick. Den framhäver hennes kropp i ett positivt ljus. Jag önskar bara att hon hade haft en scarfs eller dylikt till och kanske lite mer stylat hår, möjligen en klassisk håruppsättning á la Beyonce eller denna.



Cate Blanchett i en klänning av Givenchy.
Detta må vara ett av dem värsta klädvalen i år. Det finns så otroligt många fel med den så jag orkar inte ens börja försöka förklara det. Det enda bra med klänningen är den vita färgen, det är utan tvekan hennes färg.




Celine Dion i en klänning av Giorgio Armani Privé.
Det är ett bra färgval och den passar hennes kropp perfekt. Den är simpel och elegant och hon har matchat den bra med både hår, smink och accessoarer. Vad som dock svider med den är materialet. Det påminner om ett färgat plastfolie man kan köpa för att packa in sköra saker inför en flytt...




Florence Welch i en klänning av Valentino.
Inte nog med att klänningen i sig är gräslig, Welch kan inte heller bära den ordentligt. Det är lika viktigt att ha en bra design som att personen som bär den faktiskt kan visa upp den i dess rätta ljus. Men sen och andra sidan; går det ens att visa upp den skapelse på ett positivt vis?




Gwyneth Paltrow i en klänning av Calvin Klein.
Ett utmärkt val för denna kvinna. Färg, form och utförande - allt klär henne. Den är så simpel men ack så sexig!




Heilee Steinfeld i en klänning av Marchesa.
En söt flicka i en söt klänning. Hon ser ut som en liten prinsessa och den som stylade henne inför den här galan borde få en löneförhöjning!




Halle Berry i en klänning av Marchesa.
Elegant och lagom dekorerad för en gala. Den är dock aningen för nära hennes egen hudton och smälter därmed för mycket ihop med henne. Annars är det ett utmärkt val!




Helen Bonham Carter i en klänning av Colleen Atwood.
Det viktiga att komma ihåg med Bonham Carter är att man inte ska gradera hennes yttre efter hur snyggt det är, utan snarare efter hur utflippat. Med detta i tankarna är det faktiskt bara hennes hår som duger. Detta är en ovanligt mild och "välskapt" klänning för att vara klädd på denna underliga kvinna.




Helen Mirren i en klänning av Vivienne Westwood Couture.
Den passar hennes kroppsform och färgen klär henne, trots sin ganska tråkiga ton. Men det är inte direkt en klänning att hurra över, där finns inget som står ut med den, något som är viktigt på röda mattan.




Hilary Swank i en klänning av Gucci Premiere.
Det är en otroligt gräslig klänning som påminner om en matta en barndomsvän till mig hade i sitt vardagsrum. Bristen på accessoarer gör den bara ack värre och Swanks hår påminner om en frisyr man väljer när man har en dålig hårdag.




Jennifer Hudson i en klänning av Atelier Versace.
Det är en elegant klänning, om än lite för högt uppsatt vid nacken - men Hudson borde inte ha den på sig. Färgen skär sig med hennes hudton och man stirrar mer på hennes bröst än på resten av henne. Inte för att det ser bra ut, utan för man vill veta vad tusan som är fel på dem!




Jennifer Lawrence i en klänning av Calvin Klein.
Det är en väldigt tråkig klänning som passar mer för en tur till en fin restaurang än en gala. Det är inget fel på klänningen i sig, eller att det är Lawrence som bär den. Den är helt enkelt inte passande för den här typen av event.




Mandy Moore i en klänning av Monique Lhuillier.
Smaklöst. Varken mer eller mindre. Färgen klär henne inte, dess utförande är inte alltför attraktivt och Moore bär inte upp plagget i ett positivt ljus.




Maria Menounos i en klänning av Johanna Johnson.
Simpel, klassisk och anningen uppiffad på ett sexigt vis. Den är dock snäppet för lång för henne och den passar mer till en begravning än en gala.




Marisa Tomei i en klänning av Lily et Cie.
Dåligt val, dålit val, dåligt val. Den ger henne en putmage som är helt onödig och den är gräsligt designad. Den är dessutom tråkig i all sitt överdrivna utförande och färgen är bara matt och ledsam.




Melissa Leo i en klänning av Marc Bouwer.
Denna klänning borde brännas! Bouwer måste haft slut på idéer när denna klänning kom till för det ser ut som en gammal spetsduk med lite silver. Den förvränger hennes kropp på ett dåligt sätt och ser bara stel och vidrig ut.




Michelle Williams i en klänning av Chanel.
Den är simpel på ett negativt vis. Materialet är gräsligt och denna kvinna har för många variationer av vitt på sig. Den charmar inte direkt hennes kroppsform heller.




Mila Kunis i en klänning av Elie Saab Couture.
Det är en väldigt fin klänning som klär Kunis väldigt bra. Urringningen är lite väl för öppen för en kvinna med så små bröst dock.




Natalie Portman i en klänning av Rodarte.
Jag kan förstå att det är svårt att välja kläder när man är gravid, men nog tusan kan man göra bättre ifrån sig än såhär. Det ser ut som ett hemarbete med lite gardiner och pärlor. Då hade det varit smartare av Portman att bära en snäv klänning och visa upp magen med stolthet, istället för att försöka dölja den med lösa drivor av violett, gräsligt tyg.




Nicole Kidman i en klänning av Dior Couture.
Denna kvinna brukar jag alltid se upp mot och hennes stil brukar för det mesta falla mig i smaken. Men denna klänning är bara gräslig. Mittpartiet ser ut att ha kommit till för att designern hade för mycket tyg över och den är för vit för att vara charmerande för Kidmans hud. Frisyren är dessutom bara så fel. Den framhäver hennes käkben på ett negativt vis och ger henne en rent ut sagt ful form på ansiktet. Hon borde ha släppt ut håret och gett det stora, lösa lockar istället.




Reese Witherspoon i en klänning av Giorgio Armani Privé.
En klassiskt elegant klänning som passar dem flesta tillfällena. Den är bara lite tråkig. Witherwpoon hade behövt lite accessoarer och bättre stylat hår. Det hade gett helhetsbilden den lilla kick som klänningen behöver.




Sandra Bullock i en klänning av Vera Wang.
En röd och simpel klänning. Dess färg är inte riktigt rätt för Bullock då den lämnar henne med en väldigt blek hudton.En mörk sjal och utsläppt, lockigt hår hade nog ebbat ut den skarpa färgen lite och gjort helhetsbilden mycket bättre.




Scarlett Johansson i en klänning av Dolce & Gabbana.
Är jag ensam om att tänka tanken att hon är på väg till en brakarfest och att hon när som helst kommer slita loss en del av kjolen så att den blir kortare? Hon ser tarvligt stylad ut och inte alls så elegant som hon skulle kunna vara.




Susanne Bier i en klänning av Elise Gug.
Detta får mig att tänka på ett barn som testar sin mors kläder. Den är alldeles för lång på henne och får henne bara att se kortare ut. Den är inte alls smickrande för hennes kropp och hon ser bara gammal och tråkig ut.




Virginia Madsen i en klänning av Romona Keveza.
Gärsligt, bara rent ut sagt gräsligt. Jag kan inte ens börja berätta vad som är fel på den och om du som läsare har minsta sinne för smak så ser du själv hur hemsk den är utan att jag påpekar det. Bränn den!




RSS 2.0