ipt

Oscarsgalan 2011.

Årets Oscarsgala har både kommit och gått. Jag är lite efter med mina kommentarer på galans klänningar, men hellre sent än aldrig! Berätta gärna vilken klänning som är din favorit, och vilken du anser borde brännas på bål!

Amy Adams i en klänning av L'Wren Scott.
Dåligt val av klänning. Den ger hennes hud en än mer blekare hy. Den passar hennes kroppsform dock men är lite tråkig för att vara på röda mattan.




Anne Hathaway i en klänning av Valentino Couture.

Den är elegant och passar hennes kropp någorlunda. Nackdelen är att hennes bröst blir nästintill icke-existerande och den skarpa röda färgen skär i ögonen.




Camila Alves i en klänning av Kaufman Franco.

Helt klart min personliga favorit. Den är elegant på ett klassiskt vis men med en modern kick. Den framhäver hennes kropp i ett positivt ljus. Jag önskar bara att hon hade haft en scarfs eller dylikt till och kanske lite mer stylat hår, möjligen en klassisk håruppsättning á la Beyonce eller denna.



Cate Blanchett i en klänning av Givenchy.
Detta må vara ett av dem värsta klädvalen i år. Det finns så otroligt många fel med den så jag orkar inte ens börja försöka förklara det. Det enda bra med klänningen är den vita färgen, det är utan tvekan hennes färg.




Celine Dion i en klänning av Giorgio Armani Privé.
Det är ett bra färgval och den passar hennes kropp perfekt. Den är simpel och elegant och hon har matchat den bra med både hår, smink och accessoarer. Vad som dock svider med den är materialet. Det påminner om ett färgat plastfolie man kan köpa för att packa in sköra saker inför en flytt...




Florence Welch i en klänning av Valentino.
Inte nog med att klänningen i sig är gräslig, Welch kan inte heller bära den ordentligt. Det är lika viktigt att ha en bra design som att personen som bär den faktiskt kan visa upp den i dess rätta ljus. Men sen och andra sidan; går det ens att visa upp den skapelse på ett positivt vis?




Gwyneth Paltrow i en klänning av Calvin Klein.
Ett utmärkt val för denna kvinna. Färg, form och utförande - allt klär henne. Den är så simpel men ack så sexig!




Heilee Steinfeld i en klänning av Marchesa.
En söt flicka i en söt klänning. Hon ser ut som en liten prinsessa och den som stylade henne inför den här galan borde få en löneförhöjning!




Halle Berry i en klänning av Marchesa.
Elegant och lagom dekorerad för en gala. Den är dock aningen för nära hennes egen hudton och smälter därmed för mycket ihop med henne. Annars är det ett utmärkt val!




Helen Bonham Carter i en klänning av Colleen Atwood.
Det viktiga att komma ihåg med Bonham Carter är att man inte ska gradera hennes yttre efter hur snyggt det är, utan snarare efter hur utflippat. Med detta i tankarna är det faktiskt bara hennes hår som duger. Detta är en ovanligt mild och "välskapt" klänning för att vara klädd på denna underliga kvinna.




Helen Mirren i en klänning av Vivienne Westwood Couture.
Den passar hennes kroppsform och färgen klär henne, trots sin ganska tråkiga ton. Men det är inte direkt en klänning att hurra över, där finns inget som står ut med den, något som är viktigt på röda mattan.




Hilary Swank i en klänning av Gucci Premiere.
Det är en otroligt gräslig klänning som påminner om en matta en barndomsvän till mig hade i sitt vardagsrum. Bristen på accessoarer gör den bara ack värre och Swanks hår påminner om en frisyr man väljer när man har en dålig hårdag.




Jennifer Hudson i en klänning av Atelier Versace.
Det är en elegant klänning, om än lite för högt uppsatt vid nacken - men Hudson borde inte ha den på sig. Färgen skär sig med hennes hudton och man stirrar mer på hennes bröst än på resten av henne. Inte för att det ser bra ut, utan för man vill veta vad tusan som är fel på dem!




Jennifer Lawrence i en klänning av Calvin Klein.
Det är en väldigt tråkig klänning som passar mer för en tur till en fin restaurang än en gala. Det är inget fel på klänningen i sig, eller att det är Lawrence som bär den. Den är helt enkelt inte passande för den här typen av event.




Mandy Moore i en klänning av Monique Lhuillier.
Smaklöst. Varken mer eller mindre. Färgen klär henne inte, dess utförande är inte alltför attraktivt och Moore bär inte upp plagget i ett positivt ljus.




Maria Menounos i en klänning av Johanna Johnson.
Simpel, klassisk och anningen uppiffad på ett sexigt vis. Den är dock snäppet för lång för henne och den passar mer till en begravning än en gala.




Marisa Tomei i en klänning av Lily et Cie.
Dåligt val, dålit val, dåligt val. Den ger henne en putmage som är helt onödig och den är gräsligt designad. Den är dessutom tråkig i all sitt överdrivna utförande och färgen är bara matt och ledsam.




Melissa Leo i en klänning av Marc Bouwer.
Denna klänning borde brännas! Bouwer måste haft slut på idéer när denna klänning kom till för det ser ut som en gammal spetsduk med lite silver. Den förvränger hennes kropp på ett dåligt sätt och ser bara stel och vidrig ut.




Michelle Williams i en klänning av Chanel.
Den är simpel på ett negativt vis. Materialet är gräsligt och denna kvinna har för många variationer av vitt på sig. Den charmar inte direkt hennes kroppsform heller.




Mila Kunis i en klänning av Elie Saab Couture.
Det är en väldigt fin klänning som klär Kunis väldigt bra. Urringningen är lite väl för öppen för en kvinna med så små bröst dock.




Natalie Portman i en klänning av Rodarte.
Jag kan förstå att det är svårt att välja kläder när man är gravid, men nog tusan kan man göra bättre ifrån sig än såhär. Det ser ut som ett hemarbete med lite gardiner och pärlor. Då hade det varit smartare av Portman att bära en snäv klänning och visa upp magen med stolthet, istället för att försöka dölja den med lösa drivor av violett, gräsligt tyg.




Nicole Kidman i en klänning av Dior Couture.
Denna kvinna brukar jag alltid se upp mot och hennes stil brukar för det mesta falla mig i smaken. Men denna klänning är bara gräslig. Mittpartiet ser ut att ha kommit till för att designern hade för mycket tyg över och den är för vit för att vara charmerande för Kidmans hud. Frisyren är dessutom bara så fel. Den framhäver hennes käkben på ett negativt vis och ger henne en rent ut sagt ful form på ansiktet. Hon borde ha släppt ut håret och gett det stora, lösa lockar istället.




Reese Witherspoon i en klänning av Giorgio Armani Privé.
En klassiskt elegant klänning som passar dem flesta tillfällena. Den är bara lite tråkig. Witherwpoon hade behövt lite accessoarer och bättre stylat hår. Det hade gett helhetsbilden den lilla kick som klänningen behöver.




Sandra Bullock i en klänning av Vera Wang.
En röd och simpel klänning. Dess färg är inte riktigt rätt för Bullock då den lämnar henne med en väldigt blek hudton.En mörk sjal och utsläppt, lockigt hår hade nog ebbat ut den skarpa färgen lite och gjort helhetsbilden mycket bättre.




Scarlett Johansson i en klänning av Dolce & Gabbana.
Är jag ensam om att tänka tanken att hon är på väg till en brakarfest och att hon när som helst kommer slita loss en del av kjolen så att den blir kortare? Hon ser tarvligt stylad ut och inte alls så elegant som hon skulle kunna vara.




Susanne Bier i en klänning av Elise Gug.
Detta får mig att tänka på ett barn som testar sin mors kläder. Den är alldeles för lång på henne och får henne bara att se kortare ut. Den är inte alls smickrande för hennes kropp och hon ser bara gammal och tråkig ut.




Virginia Madsen i en klänning av Romona Keveza.
Gärsligt, bara rent ut sagt gräsligt. Jag kan inte ens börja berätta vad som är fel på den och om du som läsare har minsta sinne för smak så ser du själv hur hemsk den är utan att jag påpekar det. Bränn den!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0