ipt

Anime-kväll.

Då är det dags för en anime-kväll! Så här går det till:
Var och en väljer vars fyra serier som man sen ser tre avsnitt var av. När man gått genom alla serierna enas man om en av serierna som man vill se vidare på.
Emil fick ett litet undantag dock. Han har inte sett särskilt många anime-serier så han fick välja två filmer istället.
Precis som med film-kvällen är det tärningen som avgör vem som ska börja.

Här kommer serierna tillsammans med en liten och snabb förklaring om dom (länkarna är satta i seriens titel och öppnas i ett nytt fönster)!


Code Geass (2006)

Efter att britterna invaderade Japan byttes landets namn ut till "Area 11". Då en del lärt sig acceptera detta finns det en skara "terrorister" som slåss för att åter igen bli japaner istället för elvor. I ett av slagen mellan britterna och terroristerna hamnar Lelouch, en ung student, i mitten.
I stunden mellan liv och död erbjuder en ung flicka Lelouch sina krafter och han accepterar dom. Med en hunger för hämnd börjar Lelouch planera britternas undergång.



Ghost In The Shell (1995)

Berättelsen talar om för oss hur det kan te sig i framtiden när hjärnor kan bli programmerade och robotar kan skapas för alla tänkbara ändamål. Vad innebär det att vara levande, och hur vet man att någonting verkligen lever och har ett medvetande?



Elfen Lied (2004)

Diclonius, en muterad tvåhornad art av släktet Homo Sapiens är på väg att utvecklas. Nu är flera forskare rädda för att dicloniussläktet ska utplåna människan i sin iver att bli den överlägsna arten. På grund av detta tillfångatas de och förs till ett laboratorium någonstans utanför den japanska kusten för säker förvaring och smärtsamma experiment.

En av de mest våldsamma diclonii är Lucy. Hon lyckas fly från laboratoriet men träffas av ett skott i sista sekunden. När hon spolas upp på en strand gör hon det som personen Nyuu. När hon vaknar upp träffar hon kusinerna Kouta och Yuka som genast hjälper henne. Men kommer dom fortfarande vara så villiga att skydda henne från världens faror när dom får veta hennes sanna jag?



Ghost In The Shell 2 - Innocence (2004)

Den kraftigt cyborgade polisen Batou har just fått en ny partner, nästintill mänskliga Togusa, efter att hans förra partner, major Motoko Kusanagi försvunnit. Tillsammans har dom i uppgift att undersöka en rad mord utförda av så kallade "sexaroids" - kvinnliga robotar skapade för sex.



Yami to Boushi to Hon no Tabibito (2003)

Hatsuki är en high school-elev som lever ensam tillsammans med sin klasskamrat, Hatsumi, som hon är förälskad i. När Hatsumi fyller 16 omringas hon plötsligt av ett grönt sken och försvinner spårlöst framför Hatsukis ögon. Strax därefter introduceras Ken-chan, en liten, fet bebis-kyckling som kan tala. Med Ken-chans hjälp förs Hatsuki till en plats vid namn "the Great Library", en otrolig plats där världar förvaras i böcker. Hatsumi fanns där dock inte, så Hatsukis letande efter sin stora kärlek fortsätter och hon får fara från bok till bok i jakten.



Cromartie High School (2003)

Takashi Kamiyama har just bytt till Cromartie High, en skola för värstingar. Kamiyama tycks vara den ända på skolan som inte är en värsting, så logiskt sett måste han ju vara den tuffaste i sin klass (logiska förklaringen: bara en riktigt tuff kanin skulle lägga sig bland lejon). Och där börjar denna parodi på varenda tuffing-anime som någonsin skapats, och på sådana som inte ens finns.

Och bäst av allt; Freddie Mercury är med i den!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0